Yurtdışında Ücretsiz Üniversite Okumak ve Doktora Mümkün mü?
0

Türkiye’de yaşamakta olan birçok genç, eğitimine devam edebilmek adına yurtdışında ücretsiz üniversite okumak veya doktora yapmak istiyor. Fakat verilecek olan eğitimin yurtdışında ücretsiz olarak mümkün olup olamayacağına dair çoğu gencin kafasında soru işareti bulunmaktadır. Bu konuya dair gerekli olan tüm soruları kısa bir şekilde cevaplayacağız.

Türkiye’de devam eden eğitim hayatına, Avrupa’da ücretsiz üniversiteler arasından birisini tercih ederek, yeni yerler keşfetmeyi ve farklı ortamlarda bulunarak eğitim hayatını sürdürmeyi isteyen birçok genç bulunmaktadır. Gençlerin hayalini kurmuş olduğu bu üniversiteler yurtdışına yaşamak isteyen gençler için oldukça caziptir. Yazımızın geri kalanında bu üniversitelere dair kısa bilgiler vereceğiz.

Tallinn Teknoloji Üniversitesi
Üniversite Estonya’nın başkentinde yer almaktadır. Yurtdışı ücretsiz üniversite arayışı içerisinde olan kişiler için tercih etmeleri adına önerebileceğimiz ilk üniversitelerden birisi olarak listemizde yer almaktadır. Estonya’da teknik üniversite olarak unvan sahibi olan tek kurumdur ve üniversite 1918 yılında kurulmuştur. Ücretsiz olarak eğitim almak isteyen öğrenciler, bu üniversitenin birçok bölümünde ücretsiz eğitim alabilirler.

Orta Avrupa Üniversitesi
Orta Avrupa Üniversitesi, yurtdışında ücretsiz üniversite okumak isteyen öğrencilerin tercih edebilecekleri üniversiteler arasında yer alır. Üniversitede eğitim hayatına devam etmek isteyen kişiler, Macaristan’ın başkenti olan Budapeşte’de eğitim hayatına devam etmek zorundadır. Üniversite eğitimini ücretsiz olarak verse de zaten hali hazırda üniversitede eğitim gören birçok öğrenci eğitimine burslu olarak devam etmektedir.

Brmen Üniversitesi
Listemiz içerisinde yurtdışında ücretsiz üniversite okumak isteyen gençler için tercih edebilecekleri en ideal üniversiteleri belirtmeliyiz. Fakat Bremen Üniversitesi tamamen ücretsiz değerdir. Bu üniversite 1991 yılında kurulmuştur ve Almanya’da yer almaktadır. Köklü bir eğitim sistemine sahip olan üniversite, birçok masrafı da içinde barındıracak şekilde çok cüzi miktarlara öğrencilere eğitim vermektedir. Çok fazla harcama yapacak ve eğitime ayıracak paranız yoksa dahi ufak bir bütçe ile bu okulda okuyabilmeniz mümkündür.

Viyana Üniversitesi
Viyana Üniversitesi denildiği zaman, Avrupa’nın en köklü eğitim kurumlarından birisi olduğu aklınıza gelmelidir. Bu kadar tanınmış bir üniversite olmasına rağmen, diğer üniversitelere kıyasla daha uygun ve taban fiyat ücreti ile bu üniversiteyi Avrupa’da ücretsiz üniversiteler arasında göstermemiz mümkündür. Verilen eğitim kalitesi için her sene belirli bir miktar ücret ödemeniz gerekir. Verilen eğitim ve okulu tanınırlığı düşünüldüğü zaman, Viyana Üniversitesinde cüzi bir ücret ile okumak, birçok kişinin avantaj olarak göreceği bir fırsattır.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.