2020 – 2021 Kurum ve Kuruluşların Burs Başvuruları
  1. Anasayfa
  2. Burs Duyuruları

2020 – 2021 Kurum ve Kuruluşların Burs Başvuruları

0

2020 – 2021 eğitim sezonu için birçok kurum ve kuruluş, burs vermeye devam ediyor. Vakıf ağırlıklı olan kurumlar tarafından verilen burslar, şartları taşıyan öğrencilere sınırlı sayıda verilmekle birlikte bu şartları sağlayan öğrenciler arasından yapılacak seçimlerle burs hakkı tanınmaktadır. 2020 – 2021 kurum ve kuruluşların burs başvuruları hakkındaki detayları ve başvuru linklerini, burs veren yerlere ait başlıklar altında bulabilirsiniz.

2020 – 2021 Kurum ve Kuruluşların Burs Başvuruları

Elginkan Vakfı Bursları

2018’den beri 12 ay süreyle lisans ve lisansüstü öğrenim gören maddi durumu bulunmayan başarılı öğrencilere karşılıksız burs veren Elginkan Vakfı, verdiği burslar için herhangi bir hizmet zorunluluğu şartı da koşmamaktadır.

Vakfın şartları arasında, aynı anda başka bir yerden burs alınmaması şartı da yer almaktadır. Burs şartları ve özelliklerinden bazıları, şunlardır.

  • Aynı dönemde, başka bir kurum ve kuruluştan burs almıyor olmak.
  • İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerde eğitim görecek olmak
  • Sayılan üniversitelerden her biri için, 25 kişilik kontenjana dahil olmak
  • Lisans öğrencileri için 12 ay boyunca, aylık 400 TL burs imkanı sağlanmaktadır.
  • Burs başvuruları doğrudan Elginkan Vakfı yerine, sayılan üniversitelerin Eylül Ayının başından itibaren açılan burs ofislerinin ilgili bölümlerine yapılmalıdır.
  • Burs başvurusu yapan kişiler vakıf komitesi ve üniversitelerden birer temsilcinin bulunduğu Burs komitesi tarafından, öğrencinin başarı durumu ve maddi imkansızlığı değerlendirilerek burs almaya hak kazanmaktadırlar.
  • Yüksek lisans öğrencileri için ödenecek burs tutarı aylık 600 TL, doktora öğrenimi görenler için ise aylık 900 TL’dir.
Elginkan Vakfı Burs Başvurusu ve Şartları İçin Tıklayınız

Mehmet Zorlu Vakfı Burs Başvuruları

Mehmet Zorlu Vakfı vakıf ve devlet üniversitelerinin sosyoloji, psikoloji, tıp, kimya, fizik, matematik, endüstriyel tasarım, hukuk, mühendislik, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde okuyan öğrencilere, 2015 yılından beri burs vermeye devam etmektedir.

Burs seçimleri öğrencilerin başarı ve ihtiyaç durumları değerlendirilerek yapılmakta olup, üniversitelerin burs ofisleri aracılığı ile yapılmaktadır.

Mehmet Zorlu Vakfı Burs Başvurusu ve Şartları İçin Tıklayınız

2020 YLSY Burs Başvuruları

İhtiyaç duyulan insan gücünün kamu kurum ve kuruluşlarına nitelikli bir şekilde sağlanması için yapılan yurt dışına öğrenci gönderimi amacıyla açılan YLSY programı kapsamında, lisansüstü öğrenim görmek için yurtdışına gidecek öğrencilere burs verilmeye devam edilmektedir.

Toplamda 750 öğrenciye verilecek burs başvuruları, 10-18 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılmalıdır.

YLSY Burs Başvurusu ve Şartları İçin Tıklayınız

Hukuk Alanında Araştırma ve Uzmanlık Bursu

Bursun amacı yurtdışında ve özellikle de Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarının, bulundukları ülkelerin hukuk sistemleri gözetilerek haklarından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla hukuki danışmanlık ve destek sağlayacak insanların yetişmesini sağlamaktır.

ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bu ülkelerde lisans son sınıf veya lisans üstü öğrencisi olmak veya yine bu ülkelerde avukatlık stajı yapıyor veya yapacak olmak gibi şartların yanı sıra, başvuru sahiplerinin lise eğitimlerini de yine yurtdışında tamamlama şartları aranmaktadır.

Hukuk Alanında Araştırma ve Uzmanlık Bursu Başvurusu İçin Tıklayınız

Sütaş Eğitime Destek Bursu Başvuruları

Sütaş eğitime destek bursu başvuruları, 21 Eylül 2020 tarihine kadar yapılmalıdır. Burs almaya hak kazananlar, Ekim-Mayıs ayları arasında, 8 ay boyunca burs alabilirler.

İlk 15 bine giren öğrenciler, üstün başarı bursu olarak aylık 675 TL, LYS giriş puanına göre başarı bursu alan öğrenciler ise aylık 475 TL burs alabilmektedir.

Sütaş Eğitime Destek Bursu Başvurusu ve Şartları İçin Tıklayınız

Anadolu Vakfı Burs Başvurusu

Anadolu Vakfı tarafından her yıl 30 binden fazla öğrenci için verilen burs başvuruları için son başvuru tarihi 30 Eylül 2020 olup, başvurular bu tarihe dek sadece vakfın web sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Anadolu Vakfı Burs Başvurusu ve Şartları İçin Tıklayınız

İnci Vakfı Burs Başvuruları

2020 – 2021 Kurum ve Kuruluşların Burs Başvuruları arasındaki bir başka burs ise, İnci Vakfı tarafından verilmektedir. Burs başvuruları internet üzerinden yapılmakta olup, alternatif başvuru kanalları kabul edilmemektedir. Burs için son başvuru tarihi, 17 Eylül 2020 saat 17:00’a kadardır.

İnci Vakfı Burs Başvurusu ve Şartları İçin Tıklayınız

Çağdaş Eğitim Vakfı Burs Başvuruları

ÇEV yani Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından verilen burs için yapılacak başvurular, vakıf yetkilileri tarafından başvuru sahibi ile yapılacak yüz yüze görüşme sonrası değerlendirilmektedir.

ÇEV bursları için, sadece İstanbul sınırları içerisinde okuyan öğrencilerin başvuruları dikkate alınmaktadır.

Çağdaş Eğitim Vakfı Burs Başvurusu ve Şartları İçin Tıklayınız

Toplum Gönülleri Vakfı Burs Başvuruları

Toplum Gönüllüleri Vakfı Burs Başvuruları son başvuru tarihi, 15 Eylül 2020’dir. Vakıf Gençlik Bursları ve Öğretmen Çocuğu Bursları adı altında, her yıl yüzlerce öğrenciye burs imkanı sağlamaktadır.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Burs Başvurusu ve Şartları İçin Tıklayınız

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı Burs Başvuruları

TESYEV burs başvurusu için başvuru yapacak adayın, en az %40 oranında veya daha fazla engelli olması, herhangi bir kazancının bulunmaması, 30 yaşını aşmamış ve bekar olması gerekmektedir.

TESYEV Burs Başvurusu ve Şartları İçin Tıklayınız

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.