Son Dakika NASA Mars Yolculuğu İçin Günler Yeterli
0

NASA Mars yolculuğu için daha önceden dünyadan Mars’a varışın bir yılı aşkın sürede olacağını söylemekteydi. NASA’nın uzay yolculuğu için önündeki en büyük engel, varış noktasına çok fazla zamanda varılabilmesiydi. Fakat NASA son dakika olarak nükleer roketi insanlara tanıttıktan sonra uzay yolculuklarının artık çok daha kısa sürede gerçekleşebileceği ortaya çıktı. Bahsedilen nükleer roket sayesinde insanlar dünyadan Mars’a 45 gün gibi kısa bir sürede varabilecekler.

NASA’nın yapmış olduğu araştırmalar uzayda Mars ile sınırlı kalmamaktadır. Bunun yanında Ay’a gitme çalışmaları da aynı şekilde hızla sürmektedir. Verilen bu örnekler haricinde tespit edilen tüm gezegenlere varmak ve yaşam olup olmadığı veya varılan gezegenlerin yaşanabilirliği incelenmektedir. Dünya üzerinde yapılan araştırmalar haricinde son yıllarda uzay araştırmalarına yönelik çalışmalar da çok daha fazla olacak şekilde artmıştır.

Uzay için her geçen gün çalışmalar artarak devam ederken, Türkiye’de bulunan salda gölü NASA için Marsta bulunan göle benzetilmiştir. Bu durumda Mars’a gitmeden önce salda gölünde yapılan incelemeler ile belirli bilgilerin elde edilmesine yardımcı olmuştur.

Uzaya gitmek ve yeni gezegenlere ilk ayak basan ülke olmak oldukça cezbedici. Bunu başarabilmek için gelişmiş olan birçok ülke uzay alanındaki çalışmalarını hızlandırmakta ve adeta uzaya çıkabilmeyi, yeni yerlerde en önde olabilmeyi yarış haline getirmişlerdir. Bu kapsamda NASA ve Sovyet uzay programı, Nükleer roketin bulunabilmesi için on yıldan fazla emek harcadı.

Daha önce NASA Mars için yolculuğun 100 güne yakın sürebileceğini açıklamıştı. Geliştirilen nükleer tahrik ile beraber bu sürenin 2023 itibari ile 45 güne kadar indirilebileceği açıklandı. Bu yönde çalışmalar hızla devam etmektedir. Yapılan araştırmalar için çeşitli isimlerden yatırımlar gelmekte ve hedefe ulaşmak için en kısa sürede çalışmaların bitirilmesi hedeflenmektedir.

Nükleer roketin hızla yol alabilmesi ve NASA gezegenler arasındaki hesaplamalarda daha önce belirlemiş olduğu kısa süre içerisinde Marsa ulaşabilmesi için itme kuvvetinin meydana geleceği tahrik sisteminin doğru bir şekilde çalışması gerekir. Aslında bu sistem daha önce denenmiş ve üzerinde çalışmalar yapılmıştır. USAF öncülüğünde yapılan bu çalışmalar artık NASA’nın devralması ile uzaya gidişin hızlı bir çözümü haline gelmiştir.

Tahrik Teknolojili ile Mürettebatlı Uzay Görevi
NASA Mars görevleri için 26 aylık süreler ile değişim yapmaktaydı. Buna neden olan en büyük faktör, NASA gezegenler arasındaki hesaplamalarda oldukça fazla zaman kaybediyor ve aylarca yolculuk yaptıktan sonra ancak hedeflenen gezegen olan Mars’a yolculuk yapılmış oluyordu. Eğer her şey istenildiği gibi gider ve yolculuk süresi 6-9 ay arası olmak yerine 45 güne inerse, uzaya giden astronotların görev süresi de yolculuk gibi doğru orantılı olarak azalacaktır. Görev süresinin yıllarca sürmesi yerine, yolculuk süresinin 45 güne inmesi ile görevin aylar içerisinde bitirilerek geri dönülmesi hedeflenmektedir. NASA son dakika olarak nükleer roketi açıkladıktan sonra artık her şeyin tamamlandığını açıklamak için de gün sayıyor. Her şey planlandığı gibi gittiği takdirde, astronotların Mars görevi ile radyasyona maruz kalmaları, vücutlarının mikro yer çekiminde yıllarca süre geçirmesi ve astronotlarda beliren farklı sağlık sorunlarının sürenin azalması ile fark edilir derecede azalacağı düşünülmektedir. NASA Mars için yürütmüş olduğu nükleer uygulamalar ile çok daha kısa sürelerde uzay yolculuklarını yapabilmeyi hedeflemektedir. Bu çalışmalar sonuçlandığı takdirde, Mars ve diğer gezegenlere kısa sürelerde mürettebatlı şekilde görevlerin yapılabilmesi mümkün olabilir. Eğer böyle bir şey gerçekleşirse, NASA sadece incelemelerini Mars ve ay ile sınırlandırmaz. Yeni gezegenlerde, yeni hayat bulguları aramaya devam eder.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.