Teknoloji Girişimcilerine TÜBİTAK’tan 200 Bin Liralık Hibe Desteği
  1. Anasayfa
  2. Gençlik

Teknoloji Girişimcilerine TÜBİTAK’tan 200 Bin Liralık Hibe Desteği

0

Teknoloji ve Ar-Ge konularını temel alarak bir girişimde bulunmak isteyen girişimciler için TÜBİTAK 200 bin liralık hibe desteği veriyor. Bu destekten faydalanabilmek için 18 Ekim tarihine kadar başvuruların tamamlanması gerekiyor.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Girişimcilik desteğine hali hazırda lisans veya lisansüstü eğitimi alan öğrenciler başvuru yapabileceği gibi mezuniyetinin üzerinden 10 yıldan fazla bir süre geçmemiş kişiler de yapabilir. Bireysel Genç Girişim Programı için başvuru yapacak bireylerin şahıs şirketi dahil olmak üzere hiçbir şirkette payının olmaması gerekmektedir.

Değerlendirme Kriterleri

TÜBİTAK yapılan başvuruları 3 ana başlık üzerinden değerlendirecek. Bunlardan birincisi girişimde bulunan ekibin projeyi gerçekleştirebilecek yetkinliğe sahip olmasıdır. İkincisi Ar-Ge ve yenilik seviyesinin üst düzey olmasıdır. Son olarak ise projenin ticarileşme potansiyelinin yüksek olmasıdır. Bu kriterleri sağlayan projelere karşılıksız olarak 200 bin lira verilecektir.

Bu hibe desteğinden faydalanmak için son başvuru tarihi 18 Ekim olarak belirlendi. Bu tarihe kadar projelerin detaylandırılarak başvuruların tamamlanması gerekmektedir. Ardından başvuruların değerlendirme süreci başlayacaktır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.