2021 – 2027 Döneminde Erasmus Temel Öncelikleri Nelerdir?
  1. Anasayfa
  2. Gençlik

2021 – 2027 Döneminde Erasmus Temel Öncelikleri Nelerdir?

0

Bakıldığında Erasmus Programının 2021 2027 döneminde ortalama 28,4 milyar avroluk toplam bütçesi ile bütün Avrupada 10 milyondan fazla kişiye yurtdışında eğitim, öğretim ve deneyim gibi özellikleri kazanma fırsatı sağlamayı hedeflemekte olduğu görülmektedir. Bu yeni program, artan bütçesi ile önceki program dönemlerinkinden birçok sayıda faaliyet ve yararlanıcıya ulaşma imkanı sunmayı hedeflemektedir. Bu faaliyetler ile imkânları kısıtlı olan kişiler ve küçük ölçekli bazı kuruluşlar için daha basit ve daha erişilebilir hale getirilmesi ile, kapsayıcılık, çevre ve dijitalleşme gibi konular da ön plana çıkmaktadır. Erasmus Programı, Avrupa Eğitim Alanı’nın 2025 yılına kadar işler hale gelmesine de ayrıca destek verecektir.

Erasmus Programında Yeni Dönem

Avrupayı Keşfet (DiscoverEU) ile 18 yaşındaki gençler, interrail bileti kullanarak Avrupanın tarihi, turistik ve kültürel mekânlarını ve bölgelerini yalnız ya da arkadaş gruplarıyla ziyaret edebileceklerdir. Daha önce de sadece AB Üyesi ülkelere açık olan Discover EU faaliyeti 2021 yılı itibari ile tüm Program Ülkelerine açılmıştır.

Erasmus Programı, özellikle okul çağındaki öğrencilerin yeni dönemde Avrupadaki okullar bazında eğitim almaları ya da staj görmeleri için farklı yepyeni bir faaliyet sunmayı hedeflemektedir. Okul eğitimi alanı bazında okul öğrencileri ülkeler arası gruplar halinde veya bireysel olarak kısa ya da uzun dönem hareketlilikler yapabileceklerdir.

Doktora öğrencileri ise kısa dönemli faaliyetler ile yurtdışındaki üniversitelerde eğitim alabilecektirler. Bunun yanı sıra doktora öğrencileri ve yeni mezunlar (‘postdocs‘) da yurtdışında kısa ya da uzun vadeli fiziksel çalışma veya staj hareketliliği gibi etkileşimlerde de bulunabileceklerdir.

Öğretim ve staj hareketlilikleri ise fiziki hareketlilik ve dijital eğitim öğretimi kapsayan özellikle karma hareketlilikler halinde yapılabilecektir.

Gençlik Katılımı faaliyetleri ile gençlerin demokratik hayata katılmaları, ortak değerler ve temel haklar konusunda oldukça farkındalık geliştirmeleri, karar alıcılar ile bir araya gelmeleri için gençlere proje sunma imkanı verilecektir.

 Erasmus Programı İçin Gerekli Olan Linkler

Türkiye Ulusal Ajansı web sitesi:  www.ua.gov.tr

2021 Yılı Teklif Çağrısı için:  https://t.co/Uij21lA292?amp=1

https://bit.ly/3cklZhy

2021 Yılı Erasmus Program Rehberi için: https://t.co/ct8bghNTd7?amp=1

https://bit.ly/2PpvcvZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.